Image
Top
More

MASS Lab OFFICE

+ -
\\DATE 2016 \\CLIENT MASS lab \\LOCATION Porto, Portugal \\AREA 100 m² \\TYPE Comission \\STATUS Settled \\TEAM Diogo Rocha
Duarte Fontes
Lourenço Rodrigues
José Queirós
MASS Lab OFFICE

The idea was to create a space with just the essential elements that would reflect the idea of a laboratory where people create and experiment by doing.  Thus, the project aims to have the minimum impact in the space allowing the everyday life to compose the atmosphere. In this way we designed a single steel element that would combine all the required utilities such as storage, kitchen, bookcase and conference room. The remaining space, with its boundless configuration allows fosters flexible and spontaneous workflow. 


The idea was to create a space with just the essential elements that would reflect the idea of a laboratory where people create and experiment by doing.  Thus, the project aims to have the minimum impact in the space allowing the everyday life to compose the atmosphere. In this way we designed a single steel element that would combine all the required utilities such as storage, kitchen, bookcase and conference room. The remaining space, with its boundless configuration allows fosters flexible and spontaneous workflow.