Image
Top
More

GUIMARÃES INFOPOINT

+ -
\\DATE 2013 \\CLIENT Direcção Regional de Cultura do Norte \\LOCATION Guimarães, Portugal \\AREA 36 m² \\TYPE Comission \\STATUS On going \\TEAM Diogo Rocha
Márcio Meireles
João Pedro Silva
GUIMARÃES INFOPOINT

The project aims to equip Guimarães Castle with the necessary safety conditions for the visitors, as well as enduing it with small infra-structures which guarantee the access and the public flows.
Being in a context of high patrimonial value and difficult intervention, the project starts with to main assumptions: The first one related to the possibility of reversing the intervention and the second one associated with the idea that all elements should add its own identity, in a way that it should be always perceptible the difference between the new and the old.
Therefore, we decided to concentrate the intervention in a single volume that can shelter the entire program. This new volume is placed next to the Castle entrance, creating a second door, which allows controlling the visitors flow through the giftshop. This volume, also allows to access the Castle upper level.

The project aims to equip Guimarães Castle with the necessary safety conditions for the visitors, as well as enduing it with small infra-structures which guarantee the access and the public flows.
Being in a context of high patrimonial value and difficult intervention, the project starts with to main assumptions: The first one related to the possibility of reversing the intervention and the second one associated with the idea that all elements should add its own identity, in a way that it should be always perceptible the difference between the new and the old.
Therefore, we decided to concentrate the intervention in a single volume that can shelter the entire program. This new volume is placed next to the Castle entrance, creating a second door, which allows controlling the visitors flow through the giftshop. This volume, also allows to access the Castle upper level.