Image
Top
More

FOZ PRIVATE OFFICE

+ -
\\DATE 2012 \\CLIENT FAUP \\LOCATION Porto, Portugal \\AREA 110 m² \\TYPE Research \\STATUS Idea \\TEAM Lourenço Rodrigues
FOZ PRIVATE OFFICE

The idea was to design an office for a small group of young architects. When I first look at the site I became fascinated with the diversity of roof slopes and how these dialogue each other. The proposal tries to continue that dialogue by changing the heights and slopes, adapting them to the program and surrounding specifications and needs.
The entrance is made by a narrow street so the main facade can communicate freely with the square in which empties.
The building is developed on 2 levels corresponding to 2 workspaces and meeting.
Both open onto a courtyard that serves as the lung of the whole building.
The only opening to the city is a long and shallow window which observes the traditional square in front of it.

The idea was to design an office for a small group of young architects. When I first look at the site I became fascinated with the diversity of roof slopes and how these dialogue each other. The proposal tries to continue that dialogue by changing the heights and slopes, adapting them to the program and surrounding specifications and needs.
The entrance is made by a narrow street so the main facade can communicate freely with the square in which empties.
The building is developed on 2 levels corresponding to 2 workspaces and meeting.
Both open onto a courtyard that serves as the lung of the whole building.
The only opening to the city is a long and shallow window which observes the traditional square in front of it.