Image
Top
More

CUBE HOUSE

+ -
\\DATE 2010 \\CLIENT Private client \\LOCATION Porto, Portugal \\AREA 245 m² \\TYPE Comission \\STATUS On going \\TEAM Lourenço Rodrigues
CUBE HOUSE

I pretend to watch without being seen!
A concept somewhat contradictory that I named ìhidden watchtowerî.
For this, I chose a high point of the terrain and adapted the building to topography, hiding it in the landscape, as if the project plays hide and seek with the nature.
It was required in this exercise to start from a 9x9x9 meters cube.
Thus, the fragmentation of the cube was related to my daily routine. I Divided it into three parts, related to three different events of the day: Sleeping, Working and Relaxing. Each of these volumes has different views of the landscape.

I pretend to watch without being seen!
A concept somewhat contradictory that I named ìhidden watchtowerî.
For this, I chose a high point of the terrain and adapted the building to topography, hiding it in the landscape, as if the project plays hide and seek with the nature.
It was required in this exercise to start from a 9x9x9 meters cube.
Thus, the fragmentation of the cube was related to my daily routine. I Divided it into three parts, related to three different events of the day: Sleeping, Working and Relaxing. Each of these volumes has different views of the landscape.